Sådan kommer du sikkert igang med brugen af crazy/farvet kontaktlinser.

  • Du skal bruge linsevæske og et etui. Etuiet skal bruges til opbevaring af linserne, når
  • du ikke har dem i. Linsevæsken renser linserne, så de er dejlige rene, uden snavs og
  • bakterier, når du igen skal bruge linserne. Brug altid kun godkendt kontaktelinsevæske.

 

Step by step. Åben glasset / blisterpakken med linser og tag linserne ud. Kom linserne i etuiet og hæld linsevæske på. Sæt låget på etuiet. Lad linserne ligge i 4-6 timer inden brug. De skal afrenses for det sterile transportvæske de er blevet opbevaret i, ellers kan det svige i øjnene, når du brugen dem første gang. Efter hver brug af linserne, skal de i ren linsevæske i min 4 timer.

Isætte kontaktlinserne: Vask og tør dine fingre. Tag linsen ud af etuiet og placer den på din pegefinger. Linsen skal sidde i en glat buet facon. Kanterne af kontaktlinser bør være glatte, ikke bøjet eller skarpe. Brug pegefinger og langfinger til at holde øjet åbent med. Kig opad og placer stille linsen på øjet. Fjern fingeren og linsen sidder på øjet. Kig til højre og venster og blink et par gange. Tjek at linsen sidder centralt på øjet. Gentag dette på det andet øje.

Fjernelse af kontaklinser: Brug pegefinger og langfinger til at holde øjet åbent med. Placer din pegefinger på linsen og træk den ud til hjørnet af øjet. Den vil nu slippe øjenæblet og du kan forsigtig tage den med 2 fingre og ligge den i etuiet. Kom nyt linsevæske i etuiet, hver gang du har brugt linserne. Gentag dette med dit andet øje.

 

Do´s and dont´s.

Vask altid hænder inden berøring med linserne. Sov aldrig med linserne. Del aldrig dine linser med andre. Kom linser i, inden du tager make-up på. Brug ikke linser i forbindelse med vandaktivitet. Ved rødme eller irritation, brug ikke linserne og kontakt din optiker. Anbefales ikke til børn under 15år.